21 juli 2016: Amsterdam in het revolutiejaar 1968 (#3)

Op 30 maart 1968 opende Paradiso in het voormalige gebouw van De Vrije Gemeente aan de Weteringschans voor het eerst haar deuren. Oprichter Willem De Ridder opereerde in dezelfde atmosfeer waarin ook een paar jaar eerder Provo ontstond. Zijn krakers en broedplaattsen exponenten van dezelfde cocktail van maakbaarheid, emancipatie, absurdisme, verzet en creativiteit?

Met Willem de Ridder (radio- en tijdschriftenmaker, fluxus-kunstenaar), Luud Schimmelpennink (Provo, politicus en industrieel ontwerper), Marjolijn Kuijsten (redacteur Hitweek), Arnold de Boer (zanger van The Ex en programmeur bij OCCII), Nienke Jansen (mede-oprichter van OT301 en schrijver van het boek “Autonomie door tegenspraak”).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s