17 juni 2016: De Amerikaanse presidentsverkiezingen in 1968 en 2018 (#2)

Ook in 1968 waren er in de Verenigde Staten presidentsverkiezingen. Het was democraat Humphrey versus republikein Nixon. Vooral in de conventies van de Democraten ging het er hard aan toe; Vietnam was de kwestie die de partij verdeelde. Democraat en burgemeester van Chicago Daley hield demonstranten tegen de oorlog met grof geweld weg van de Conventie. Republikein Nixon won.

Met Ludwig Wisch (muzikant, producer), Rutger van der Hoeven (redacteur buitenland De Groene Amsterdammer), Jan Donkers (VPRO-programmamaker, schrijver), Jodi Dean (politiek filosoof Hobart Universiteit VS), Markha Valenta (vakgroep Amerikanistiek Radboud Universiteit).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s