16 mei 2016: Parijs mei 1968 (#1)

Het is bijna 50 jaar geleden dat in de straten van Parijs de studenten zich met de arbeiders verenigden en een serieuze bedreiging vormde voor de gevestigde orde. Andermaal stond volgens velen de revolutie op uitbreken. Met Nederlandse ooggetuigen wordt teruggekeken op de gebeurtenissen op de Rive Gauche in mei 1968. Met een jongere generatie activisten worden de overeenkomsten met toen besproken en de kansen van een volgende revolutie ingeschat.

Met Jacqueline De Jong (Internationale Situationisten), Hans Brinkman (galeriehouder), Rudolph Stokvis (kunstenaar en lid van het Ballongezelschap), Gert Jan Buis (Nuit Debout Amsterdam), Alexander Nieuwenhuis ( theatermaker, Maagdenhuis 2015 bezetter), Harold Schellinkcx (musicus, producer).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s