15 maart: Gimme Danger – documentaire over Iggy Pop (#10)

Gimme DangerPunk is dead!  Iggy is springlevend. Regisseur Jim Jarmusch maakte een documentaire over een van de grootste bands aller tijden Iggy & The Stooges. Ontstaan in Ann Arbor, Michigan, midden in de culturele revolutie in de 60’s, sloeg de krachtige en agressieve rock-’n-roll stijl van The Stooges een krater in het muzikale landschap. Ze bestormden het publiek met een mix van rock, blues, R&B en vrije jazz, en legden daarmee de grondslag voor wat in de decennia daarna punk en alternatieve rock zou gaan heten. Tot op de dag van vandaag maakt zanger Iggy Pop (69)  in zijn energieke optredens de mentaliteit van punk en zijn radicale kunstenaarschap waar.

De documentaire presenteert de opkomst van The Stooges in zowel haar muzikale, culturele, politieke als historische context. De film toont hun avonturen, maar ook tegenspoed en hun inspiratiebronnen. Na afloop van de vertoning is er een nagesprek onder leiding van Menno Grootveld

Gimme Danger (punk is dead!) is het 10e programma in het kader van de serie 1968-2018, een programma over het heden bezien vanuit de jongste geschiedenis. Gimme Danger is een programma in samenwerking met Splendid Films.

Programma met zitplaatsen.

Woensdag 15 maart 2017
Kleine zaal 21.00 uur
Zaal open 20.30 uur
Entree 8,50 incl. daglidmaatschap
Meer informatie: http://paradi.so/GimmeDanger
Kaarten: http://paradi.so/GimmeDanger-tickets
De kaartverkoop voor dit programma start op dinsdag 7 maart om 14.00 uur.
De begin en eindtijd zijn onder voorbehoud.

Facebook event

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s